I går kväll ångrade jag mig. I morse krävdes det all viljestyrka jag kunde uppbåda för att sätta mig i taxin och åka till Arlanda. Det är samma sak varje gång jag ska ut på den här typen av resa. En resa som jag gör bara för min egen skull. Varje gång känns det som att jag är på väg ut i ett svart hål. Jag har en märklig rädsla som säger att om jag åker iväg så kanske jag kommer bort och försvinner. Och om alternativet är att gå upp i tomma intet, så är det så klart smartare att stanna hemma.

Men när jag väl är på väg brukar den oron lägga sig. Då kommer istället tankarna som säger att jag är självisk som åker i väg ifrån familjen. Och tankarna som säger att jag minsann inte borde åka i väg en hel vecka och leka när jag skulle kunna vara hemma och göra nytta.

Det var med andra ord ett jäkla tjatter i mitt huvud i flera timmar här på morgonkvisten. Egot vill desperat få mig att hålla mig på mattan. Men precis som vanligt släppte oron efter ungefär en halvtimme i luften, och nu känns det bara helt fantastiskt.

Nu har jag en veckas songwriters retreat framför mig i den lilla byn Lendas som ligger på Kreta. Jag ska göra mitt yttersta för att utmana mina gränser. Lära av andra. Kliva fram när det behövs, men också kliva undan. Bejaka min egen kreativitet och kraft, men också andras. Se vad som händer när min kreativitet korsbefruktas med andra människors kreativitet.

Jag vet att det är den här typen av aktiviteter som jag behöver för att må bra. Det är inte nice to have. Det är must have. Och även om den övertygelsen inte ryms inom normen så är det precis så det ligger till för mig. Den här vuxna människan måste få leka – annars vissnar hon. Och jag måste göra skitläskiga saker då och då för att känna mig stimulerad.

img_4252

Så här ser det ut på den lilla terrass utanför mitt rummet. Gissningsvis kommer jag sitta där och äta frukost i morgon.

img_4253

Tar man en titt till höger så blickar man ut över Lendas karaktäristiska ”lejonberg”.

img_4256

Blomsternörden får sitt lystmäte.

img_4257

Songwriter i motljus!