I morse vaknade jag tidigt av kylskåpet som surrade. Jag var helt slut och trodde nästan att jag hade blivit sjuk. Men efter en kopp kaffe i sängen och några glas vatten började jag så smått vakna till liv. Tog en dusch och åt lite frukost.

Retreataktiviteterna drog igång klockan 10 och vi inledde med en sharing circle, som leddes av Annika till vänster på bilden. Alla fick två minuter att dela med sig av 1) Något nytt och bra 2) Varför är du här/varför känns det bra att vara här 3) Något bra med mig själv.

img_4258

Jag tänker att näringslivet och skolan har väldigt mycket att lära här. En förutsättning för att det ska gå att göra något kreativt arbete är att man ska känna sig trygg i gruppen. Utan trygghet, inga resultat. Och en incheckning där man delar med sig av något personligt gör jobbet för gruppen på mindre än en halvtimme. Det är oerhört väl investerad tid.

Jag delade med mig av att det är nytt för mig att verkligen kunna ta till mig hur fantastisk den här upplevelsen är.  Tidigare har jag åkt för att jag vet att jag behöver utmana mig själv. Att det kommer att leda till bra saker. Men jag har inte njutit. De andra gångerna jag har varit här i Lendas har jag inte märkt hur det luktar, eller hur havet låter. Jag har haft fullt upp med att bara hålla koll på mig själv. Det är underbart att verkligen kunna ta till mig hur fantastiskt det är att vara just här – att inte längta efter att veckan ska ta slut.

Sedan höll Eva Hillered, till höger på bilden ovan en röstuppvärmning. Därefter gjorde ett par kreativitetsövningar innan vi delades upp i par för co-writes. Jag och Maria Skanselid blev ett team.

img_4265

Vi inledde dagens arbete med lunch, där vi spånade idéer, och inom ett par timmar var vi klara med ett första utkast till låten.Vi utgick ifrån materialet vi hade med oss från kreativitetsövningen och landade sedan på en helt annan plats. Resultatet blev enkelt uttryckt en humoristisk skildring om att vilja göra opassande saker i formella sammanhang. Jag som länge gått och trott att jag är den knasigaste personen med den galnaste fantasin har alltså mött min crazy-soulmate!

När det kändes som att vi inte kom längre gick vi och tog ett bad. Med tanke på hur länge jag låg i vattnet så gissar jag på att vattentemperaturen måste ha varit 26 grader. Minst.

img_4260

Och eftersom jag nästan fick solsting igår (och då jag tyvärr glömt min snygga Hammarbymössa hemma) köpte jag mig en solhatt värdig en medelålders songwriter.