Under hösten hade jag den stora glädjen att göra en bok tillsammans med de fantastiska barnen i klass 3A, i samarbete med den tillika fantastiska läraren Jessica Abelsted. Barnen skrev berättelser och jag hjälpte till att sätta ihop dem till en riktig bok som firades med en lanseringsfest på Österåkers bibliotek. Mer om processen finns i det här blogginlägget.

Under 2017 vill jag lyfta ”klassen skriver bok” – projektet en nivå och samarbeta med en kommun som vill satsa på att låta alla deras tredje- eller fjärdeklassare få vara med om samma författarupplevelse som klass 3A i Österskärsskolan. Kanske att den hejdundrande lanseringsfesten går av stapeln i kommunhuset och att alla unga författare, utöver att ta emot folkets jubel, också får skaka hand med kommunalrådet.

Min dröm är att så många barn som möjligt ska få chansen att upptäcka hur roligt det är att både skriva och läsa. Att så många barn som möjligt får chansen att inleda en livslång kärleksfull relation till böcker. Tänk hur coolt det vore om det svenska litteraturundret blir ett begrepp i framtiden precis som det svenska musikundret är idag.

Igår skrev jag om Drömuppdrag 1 – Kulturbärande Storytelling. Läs mer om det här!

Och Drömuppdrag 3 – Föreställningen på turné, och Drömuppdrag 4 – Jag ska bli Youtuber hittar du genom att följa länkarna.

till-kungen