När jag var liten sjöng jag hela tiden och i alla möjliga sammanhang. Med kompisar, i kör och tog sånglektioner under ett par år. I takt med att jag växte upp fick musiken allt mindre plats i livet, men för varje år som gick blev längtan att sjunga och musicera allt starkare.

Min väg tillbaka till musiken hittade jag för snart fyra år sedan via en låtskrivarkurs. Sedan dess har jag spelat in egen musik, börjat spela i band, hittat en sångklubb och ånyo kommit igång med röstutveckling.

Under det senaste året har jag också gått och lekt med tanken att dela med mig av mina tankar och funderingar i ett musikaliskt sammanhang. Och när jag i höstas träffade en person som jag omedelbart klickade med och jag frågade om hon ville förverkliga den här drömmen tillsammans med mig. Det är ingen mindre än den underbara Johanna Palmqvist som bland annat driver Inspirandrum. 

Idag har vi en gemensam vision att göra en musikalisk föreställning där vi kombinerar berättande och musik. Temat är bestämt, men än så länge hemligt. Det är bra att inte släppa sina kreativa idéer ur säcken innan man fått lite ordning på dem. Annars finns det en risk att de springer och gömmer sig.

Anledningen till att drömuppdraget för året är att ta med musikföreställningen på turné är att det känns väldigt ”görbart” att genomföra det hela i Stockholm. Det är när jag tänker ”turné” som det börjar kittlas i magen på allvar. Det kommer att krävas en hel del jobb att sy ihop konceptet, men att sjunga och berätta inför människor börjar kännas som min hemmabana. Och min kollega är hur duktig som helst!

Så vem vet. Kanske att föreställningen får resa till en föreningslokal i Falun, en kyrka i Piteå eller varför inte till ett vardagsrum i Göteborg?

musikforestallningen

Läs mer om mina drömuppdrag. Drömuppdrag 1 – Kulturbärande storytellingDrömuppdrag 2 – Det svenska litteraturundret och Drömuppdrag 3 – Föreställningen på turné. Drömuppdrag 4 – Jag ska bli Youtuber