När jag gick min första låtskrivarkurs för snart fyra år blev jag helt såld. Att skriva musik var något jag hade längtat efter hela livet och jag bestämde mig för att jag skulle fortsätta med det. Redan innan jag satte mig på planet hem hade jag satt som mål att spela in en låt som jag skrivit själv. Och eftersom jag inte kände någon som ägnade sig åt musikproduktion så fick jag helt enkelt köpa tjänsten. Producenten jag fick tag på var helt otroligt duktig. Mappen med mina låtar låg under en mapp som hette ”Agnes”. Men även om det blev väldigt bra så var det inte riktigt ekonomiskt försvarbart att lägga så mycket pengar på låtar som nådde en väldigt begränsad publik.

Någonstans här insåg jag att jag ville hitta människor att samarbeta med snarare än att anlita. Människor som har kompletterande kompetenser och som tycker att det jag har med mig till bordet har ett värde. Men när man inte har så mycket erfarenhet, och i ärlighetens namn inte har hunnit bli särskilt duktig än, så kommer inte folk att slåss om för att jobba med dig. Utan man får vara lite uthållig. Mata på. Ta de chanser som ges. Och inte minst: Skapa chanser som inte ges.

Och det som har hänt under det senaste året är att jag knutit kontakt med ett flertal duktiga musiker och producenter som gärna vill samarbeta. Som tycker att jag skriver grymma texter och som även uppskattar att jag är en driven projektledare som får saker att hända. Och som gärna vill vara del av mina roliga upptåg. Från barnskivor och vardagsrumskonserter till det här nybefruktade musikembryot som alltså är det femte drömuppdraget.

Drömuppdrag 5 handlar om att tillsammans med ett dreamteam rulla ut ett koncept för produktion av specialskriven högtidsmusik och om allt går enligt planen kommer det lanseras under våren. Vi vänder oss till er som vill ha en unik låt till bröllopet och till dig som vill ge maken en låt i 50-årspresent men vi skapar även personlig musik till minne av dem som inte längre finns med oss och som exempelvis kan användas till begravningar.

Och även om det kanske inte rör sig om något regelrätt imperium, så känns det oerhört stort för mig.

tager-du

På bilden syns Paula och Henrik Edlund Axelsson som gifte sig i november 2016. Deras vackra vigselceremoni avrundades med en låt som handlade om hur det gick till när de träffades och blev förälskade.