Just nu jobbar jag med ett jätteroligt storytellinguppdrag åt företaget YESbox Talent som erbjuder digitala verktyg för medarbetarsamtal och undersökningar. Det blir en 360, där vi skapar berättelser om företaget, om erbjudandet och om kunderna. Hela rasket ska sedan sys ihop till ett snyggt magasin av Anna Linder. Därför behövde vi bilder.

Så i förra veckan träffade jag de två entreprenörerna Gita Bolt och Kicki Molin på Gamla Orangeriet vid Bergianska trädgårdarna för fotografering. Dels tog vi traditionella porträttbilder:

 

Gita och Kicki kollage

 

Och dels bilder som berättar en liten bit av deras historia. Som handlar om vilka de är och knyter an till erfarenheterna som de har med sig. Om Kicki Molin som har ett SM-guld i simning och har arbetat som Sverigechef på ett undersökningsföretag. Och Gita Bolt som är utbildad tandläkare, brinner för värderingar och förmodligen inte lyckats gå en hel vecka utan att köpa en ny bok.

Med grejer nummer två

 

 

Jag beskar porträttbilderna så att Kicki och Gita enkelt skulle kunna använda sina nya foton som profilbilder på LinkedIn och Facebook.

Screen Shot 2016-05-09 at 18.00.45

Och Kickis nya bild välte internet i sann Kim Kardashian-stil. I skrivande stund har inte Gita hunnit uppdatera sina profiler – men en gissning är att även hennes nuna kommer att mötas av stående ovationer och jubel.