När jag tittar på dagens datum så ser jag att vi nu tydligen redan är halvvägs in i årets fjärde månad. Min mars blev oerhört hektisk och påsken ska ägnas åt att jobba ikapp det som blev liggandes när tidningskaoset välte hela min planering. Här är en uppdatering på de fem drömuppdragen som jag formulerade inför 2017. (Finns i bloggen.)

Kulturbärande storytelling –

Så tänkte jag mig:

Action: Under mars ska jag ta fem kontakter!

Nja, så blev det inte riktigt. Men däremot har jag fått ett gäng spännande förfrågningar på det här området. Jag siktar på att ta nya tag under april. Så det blir en repris på ovan.

Musikimperiet tar form –

Så här tänkte jag mig.

Action: Under mars ska jag arbeta för att bli klar med webb och referenser.

Även här blir det ”Nja”. Och även här blir det samma mål för april. Men det har faktiskt rört på sig en del. Den grafiska profilen är på gång, Melovida är numera ett registrerat varumärke och tre låtar kommer att laddas upp på Spotify under april.

Ja, och så har ”Låtskrivarkalaset” lanserats. Min son Calle och hans kompisar skrev och spelade in en egen låt. Och gjorde den här coola musikvideon. Jag tänker att skriva en låt och att göra en video till den är en tjänst som kan erbjudas både till skolor, fritids eller varför inte till företag.

Klassen skriver bok –

Så här tänkte jag mig:

Action: Sondera mitt nätverk och hitta rektorer samt lärare i låg och mellanstadiet som är intresserade.

Jo men här måste jag säga att jag har jobbat på rättså bra. Jag har berättat om bokprojektet i en rad olika sammanhang. Har fått ett gäng ingångar och jag har ju gjort och lagt upp den här filmen på YouTube.

Under resans gång har jag insett att utmaningen i det här projektet inte är att rektorn inte tycker att det är en bra investering, utan att lärarna är rädda för att det ska krävas väldigt mycket extra jobb av dem. Vilket min förhoppning är att det inte alls ska göra.

Musikföreställningen –

Så här tänkte jag mig:

Action: Under veckan som kommer ska jag ta två timmar och gå igenom materialet och börja finslipa.

Bom på den här på alla sätt. Men planen under påsken är att ta nya tag. Jag ska börja skriva manus.

Jag ska bli Youtuber –

Så här tänkte jag mig:

Action: Under mars ska jag publicera fyra filmer.

Nja, men tre filmer blev det faktiskt om man räknar in musikvideon.

Under april ska det bli fyra till. Och då ska jag även få lära mig att använda Ucasts verktyg så att jag kan börja redigera själv.