För femton år sedan arbetade jag på IT-företaget Hewlett Packard. På hösten 2000 besökte företagets vd Carly Fiorina Sverigekontoret och en solig eftermiddag vallades alla medarbetare några hundra meter bort till en stor sal där storchefen skulle hålla tal.

Jag minns att hon var en duktig och underhållande talare. Men det som gjorde störst intryck på mig var hur hon hela tiden pratade om aktieägarna, the shareholders. Jag förstod att hon tänkte att tanken på dem skulle få oss att bli motiverade. Det var för dem vi jobbade.

Genast såg jag framför mig en tjock farbror med shorts, blå strumpor som var uppdragna över halva vaden, och solhatt. Fick tanken på att han skulle tjäna ett par extra dollar det att pirra i min mage? Not so much.

Möjligen skulle jag bli motiverad av tanken på att tjäna en väldig massa pengar själv, men jag vet att den drivkraften bara skulle hålla ångan uppe i ett par månader.

Så var motiverar mig? Något som funkar oerhört bra är tanken på att ge mina barn ett gott liv. Att jag kan köpa riktigt bra vinterkläder och skor till dem. Men det är också viktigt att jag genom mitt arbete känner att jag gör gott för världen. (Det gör jag exempelvis genom mitt samarbete med Friendys skapare Maria-Pia Gottberg.)

Och det är inte bara jag som tänker på det sättet. Häromdagen pratade jag med min kund Daniel Lindqvist som driver företaget Pipeson. Vi har diskuterat motivation tidigare och han har vid flertalet tillfällen konstaterat att goda försäljningssiffror inte får honom att hoppa ur sängen på morgonen. Nu hade han varit på en föreläsning där en kille som driver ett cykelföretag hade berättat att han för varje såld cykel skänkte en cykel till ett barn i Afrika så att hen kan ta sig till skolan. Daniel var oerhört inspirerad och vi pratade om hur ett liknande upplägg skulle kunna se ut för hans firma. Vilken typ av bidrag till världen skulle få honom att känna ett större engagemang för sin verksamhet?

Nyligen faciliterade jag en storytelling workshop med innovationsbyrån Co:LabX och en stor del av samtalet kretsade runt det här. Företagets grundare Klara Kviberg, Olle Svensson och Stefan Wendin berättade att vi rör vi oss i den riktningen som jag beskriver ovan. Därtill måste effektiviseringen som drivits in absurdum ersättas av ett hållbart arbetsliv som främjar kreativitet och innovation. Framtidens produkter och tjänster, det som vi konsumenter efterfrågar, skapas inte i organisationer där allt som faller utanför ramarna har rationaliserats bort.

Klara, Olle och Stefan återkom gång efter annan till ordet hållbarhet; där definitionen på en hållbar organisation både rymmer långsiktig lönsamhet och människor som har kul och mår bra. Visst låter det underbart?

Då för femton år sedan när Carly pratade om aktieägarna tänkte jag att det nog var fel på mig som inte blev lika uppspelt som jag antog att mina kollegor blev. Nu tänker jag att jag minsann bara var lite före min tid.

bokmässan

Bilden är från bokmässan 2015 där Maria-Pia Gottberg och jag ställde ut Friendy. Med på bilden är också Helena Trotzenfeldt som vi delade monter med.