Vid årsskiftet bestämde jag mig för att det var dags att paketera om erbjudandet, uppdatera den grafiska profilen och skapa en ny webb. Jag landade i att ”storytelling” skulle tydliggöras som den röda tråden, och då kändes det viktigt att berätta historien om mig själv på ett spännande och kreativt sätt. Snygga fotografier är ju alltid kul – men jag ville presentera mig på ett mindre konventionellt sätt.

Eftersom jag blev så nöjd med omslagsillustrationerna som Stina Glaas gjorde till mina böcker hörde jag med henne om hon kunde tänka sig att måla ett porträtt. Hon tackade ja till uppdraget och frågade vad jag hade tänkt mig.

Jag berättade att jag (i vanlig ordning) inte hade tänkt särskilt mycket alls, men att jag ville att det skulle synas att det var jag, och att jag gärna fick vara lite snyggare på porträttet än i verkligheten. Utifrån de instruktionerna tyckte jag att hon lyckades strålande bra. Stina och jag har arbetat mycket under årens lopp, jag vet att hon levererar bra grejer, så jag kände mig helt trygg med att resultatet skulle bli toppen. (Här kan du läsa om hur Stina tog sig an arbetet.)

Men Stina och jag har inte bara en affärsrelation, utan vi har även varit vänner sedan första klass. På den tiden bodde vi nästan grannar i Norra Ängby i Bromma. I dag bor jag i Österskär och Stina i Karlstad, men tack vare den nya tekniken hänger vi nästan lika mycket idag som vi gjorde då. Vi jobbar ihop och peppar varandra på våra respektive resor som kreatörer och företagare.

Den röda tråden i Stinas arbete är ”att må bra och utvecklas”. Utöver att vara konstnär är hon också smyckesdesigner och beskriver själv det hon gör så här:

”Med mina bilder och armband hjälper jag andra att synliggöra sådant som är viktigt för dem och får dem att komma framåt, oavsett om det handlar om att skapa en bild som ska förmedla ett speciellt budskap eller ett armband som påminner ägaren om något speciellt.”

Helt underbart, om du frågar mig. Om du vill ha Stinas hjälp med exempelvis ett porträtt går det bra att kontakta henne här. Och om du vill titta på hennes vackra saker finns de att beskåda här.

Stina har som sagt även gjort omslagsillustrationerna till mina böcker Mellan människor och I dina händer. Tillsammans har vi också gjort kreativitetssmycket ”Skaparbandet” som du kan läsa mer om här.

 

Anna LJUSARE 1000 bred