Vad är det som gör att vi lyssnar uppmärksamt när vi hör en bra historia? Och vad är det som gör att information som förmedlas via en berättelse fastnar bättre än något som presenteras som fakta? Svaret finns i hjärnan! Och forskning visar att berättelsens kraft är starkare än vi någonsin kunnat ana.

Jag heter Anna Skarin och arbetar med storytelling. Tillsammans med Eva Hamboldt som har en Master i neuroledarskap erbjuder jag en workshop som heter ”Storytelling från ett neuroperspektiv”. Under workshopen får du lära dig vad som händer i hjärnan när vi lyssnar på en historia, hur du blir en trovärdig avsändare och hur du bygger en engagerande berättelse.

Vi höll workshopen för första gången den åttonde mars och återkopplingen från deltagarna visar att konceptet höll:

Entreprenören Karin Björk konstaterade att hon genom att få koll på hur hjärnan fungerar förstod hur hon behöver bygga sina berättelser för att nu ut och att få budskapen att beröra, engagera och fastna.

Yogaläraren Anna Andersson lärde sig hur hon kan anpassa sättet hon kommunicerar för att bygga tillit både privat och i yogasalen.

Eva och jag tror att alla människor som kommunicerar i sitt jobb eller privat har nytta av workshopen, men vi vänder oss särskilt till dig som vill bli bättre på att nå fram med ditt budskap. Kanske arbetar du med försäljning, som chef, med utbildning eller vill bli bättre på att tydliggöra din roll och ditt bidrag i den egna organisationen?

Under workshopen går vi igenom den senaste neuroforskningen kopplat till storytelling. Vi går bland annat igenom modellen SCARF, utvecklad av Dr. David Rock, som handlar om den sociala hjärnan. Vi lever som vi lär och tillämpar upplevelsebaserat lärande i en trygg och kreativ miljö. Och självklart har storytelling en central roll!

Nästa workshop går av stapeln den 17 maj i Stockholm mellan 9:00 och 16:30. Pris. 1 695 ex moms. Anmälan till: anna.skarin@spokesplace.se 
Slå gärna en signal på 0707-88 13 15 om du har frågor!